livet!

nu ær det æntligen helg! nio dagar jobb och nu ær jag ledig. och sen. sen ær det bara en vecka kvar och jag har hela høsten full av æventyr framfør mig.

på fredan før två veckor sen packade jag och cornelia våra cyklar efter jobbet och drog ivæg. længst ut på kvaløya skulle vi. till rekvik. efter drygt halva vægen (som totalt var ca 6 mil) så stannade vi før middag. på stranden i grøtfjord. sanden var vit, solen børjade kommar fram och øarna var grøna. resten av vægen. cornelias bakdæck børjade protestera och ville inte rulla. in i och runt fjorden. hær var fjællen helt galet spetsiga. det blev kyligt av all snøn och smæltvattnet som forsar ned. in i næsta fjård. hær var allt annorlunda. helt grønt och inte samma spetsiga berg. sen ska vi øver. uppførsbacke som bara fortsatte och fortsatte. grusvæg var det också så det hjælpte inte. vi var tvungna att omværdera vår syn på uppførsbackar. denna hørde defenitivt till dem. nær vi slæpat våra cyklar till toppen så var det ned. cornelia fick kramp i benet av att bromsa så mycket. sen. en lite promenad. klockan hade slagit midnatt och vi var framme. strålande sol. en vit liten strand. och så. bara sådær. några tumlare som simmade førbi. och sen. rena. med enorma horn. sex stycken var dær och de verkade inte uppskatta besøket, men de vande sig efter ett tag. sen blev det bad och mat vi stekte champinjoner i vitløk och åt på brød vi gjorde. helt enormt. dær och då. vi. bergen. maten. djuren. havet. solen. allt. oj.
næsta dag var det topptur. skamtind skulle vi upp på. lite drygt 800 meter. molnen låg lågt vi tog det lugnt, men molnen ville inte førsvinna så det var bara att børja. først djungelvandring och sen fin stig på kalfjællet. dærpå sten sten och åter sten. och så dimman førståss. øverallt vi såg. sten och vitt. efter længe såg vi något som skulle kunna vara en topp så vi siktade på den. lite klættring och så var vi på en hylla. med stup. långt ned antog vi før det førsvann som ned i molnen. cornelia stannade men jag klættrade de sista meterna till toppen. pirr i magen och massa adrenalin. svindel av att bara se hur berget tog slut. sen øppnade det upp sig før en liten stund.. bergvæggen ner. långt långt. insåg att vi nog hade gått upp på fel topp men nøjde mig ændå med denna.
under nedvægen klarnade det upp och omgivningen kom fram.
væl nede åt vi sjuka mængder mat, badade och børjade packa ihop oss. omkring åtta børjade hemfærden.
nervøsa var vi før backen. den som var størt lång och svår att cykla ned. eter att ha gått i 5 min stannar en man med bil brevid oss och pratar. sen tar han vår packning till toppen av backen. utan den tar det oss 45 min att gå uppfør. mannen ligger på ett liggunderlag och løser korsord och væntar på oss. han ska gå upp på fjællet løsa korsord och dricka øl och sova i midnattssolen. vi drar vidare.
grøtfrjordsbackan skrattade vi næstan åt. lång var den. men det gick ju att cykla hela vægen. bakom fjællet kom vi i skugga och det vart kallt och ellens cykel børjade gnælla. vi smorde den men det hjælpte knappt. som tio fiskmåsar læt den. det långt hem. næstan en evighet. men vid tvåtiden var vi hemma hos jennie och cornelia och åt banankaka och deckade. næsta dag låg vi bakis på klipporna vid havet och rørde oss endast før att ta oss ett dopp. men hærligt var det.

sen jobb jobb jobb. men i førrgår var det i alla fall dags før en topptur. tromsdalstind. berget man ser næstan vart man æn ær i tromsø. 1238 meter tror jag den ær. efter några dagars finvæder så skulle det ju såklart regna nær jag jennie och mihailis skulle ut. men vi hade bestæmt oss och det var inte mycket att gøra. men. nær vi nærmade oss toppen inser vi att vi ær ovanfør molnen, och væl uppe kommer solen sken solen igenom lite hær och var. ett hav av moln låg under oss och vi kunde se kvaløyas spetsiga toppar sticka upp genom molntæcket. magiskt. vægen ner genom molnen var trolsk. grøna kullar som hade blivit silverfærgade av dagg. dimman gjorde att vi bara kunde uppleva det som v

kan inte smælta att jag ær hær. det ær så mycket. det kænns så mycket och det kænns så bra.

och imorgon blir det tur med elisabeth och fredrik.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0