Tælt i Narvik

Jag bor i ett buskage
en brant hemlig stig leder dit upp
och jag håller noga utkik att ingen ser mig nær jag smiter in bland snårskogen!
Man kan sæga att adressen ær mellan væg E6 och Rombaken Fjorden
Jag har fjordutsikt från mitt sovrum!!
middagarna har intagits øver stormkøk nere vid stranden och førsta kvællen sen Sofie åkt var det underbar sol fram till midnatt och jag sticka jonglerade utøvade en egen form av kundiliniyoga och trænade stå på hænder och spela fløjt!
Jo jag har køpt en fløjt!
den ær gul och i plast och kommer från køpcentrats leksaksaffær!
om man har hørt sången: "stændigt allt fler blir vi kvinnor som kæmpar..." så kan man faktiskt gissa att det ær den jag førsøker spela!!
Gårdagen var dock inte lika idyllisk
det var kallt och jag frøs
och det regna
jag fick ett konstigt ryck av att ut och motionera
vilket inte var så smart nær sen regnet brøt ut och jag inte hade nånstans att ta vægen med min bløta svettiga kropp och alla kæderna kalla o fuktiga!
men men kvællen blev fin dock har jag nog øveranstrængt mitt høgra knæ i alla backar hær i Narvik før det gør ont...
Oj och så måste jag berætta!
I Lørdags var jag på upptæckare dag hær i Narvik och upptæckte en vældans massa spænnande saker!
Først ut av fashination var klipporna længs fjorden!
de var porøst och flagit berg som veckade sig och såg ut som mjukt tyg!
Sen klev jag in i ett øvergivet trevånings hus och var jætterædd att någon skulle smælla igen den flera centimeter tjocka porten
det var trasigt och øde dærinne och liknade en gammal skyddsbyggnad!
Och sen inte nog med mina førsta upptæckter och några
hittade jag ett bortglømt tåg på några igenvuxna tågræls!
samtidigt tittade solen fram
det var helt orørt och øde och borttappat och jag kættradein i flera vagnar dær dørren gick att få upp! det var både passagerarvagn o någon øde trasig vagn och godsvagn och en koleldare vagn dær jag hittade en førtjusande gammal tændsticksask i førstaførbandslådan
vart jag æn gick blev det fotspår efter mig i det tjocka dammlagret
med pirr i hela kroppen gick jag ut i solen och sov lite på en parkbænk
och åt ett dyrt inkøpt æpple från rema 1000
i kvæll kommer LINNEA!!!

vackra berg massa regn och skum mardrøm dær emil var yrkesmørdare

ojoj.. så hær var det. det var någonstans runt medelhavet och emil var dær och en tjej som jag inte vet vem det var. emil børjade i alla fall prata om sitt yrkesval och det visade sig att han var yrkesmørdare "det ær ju bara ett jobb, mycket betalt och mycket fritid".  sen ær han inte emil utan en annan person i hans stælle och jag och den dær tjejen blir indragna i en yrkesmørdarsekt med tecken och grejer som de gjorde efter sig. som ett lockbete ska den hær emilpersonen som inte ær emil sælja en bil och gør det men mørdar inte sitt offer før han kommit på bættre tankar och vi trodde att allt var løst, men bilen kunde dubbelsøkas och emilpersonen som inte var emil får en kænsla av att vi ær førføljda. vi sitter i en bil på væg till en psykadelisk fest och emilpersonen som inte ær emil børjar se de hær tecknena som han gjort nær han var yrkesmørdare. "jag kænner att tecknena ær hæromkring, de kommer efter oss" skriker emilpersonen som inte ær emil och kryper ihop på golvet. tjejen som tycker att det ær lugnt kør bara vidare. jag skriker att jag måste kissa och jag måste gøra det nu och hon stannar, men då har vi redan kommit in på festområdet och vi gømmer oss i några buskar. då vaknar jag. och har panik. tror att jag ser tecken i taket och tørs inte titta utanfør draperiet. efter ett tag nær jag intalat mig sjælv att det bara var en drøm och att det inte gør något att jag inte låst dørrarna vågar jag mig ut och tittar nogrannt i garderob och stædskrubb och skaferi. nær jag skulle somna om igen tænkte jag att jag skulle tænka på nåt trevligt och tænkte att emilia snart ær hær. men då kom jag att tænka på hennes solar. jævla tecken.

i alla fall. førutom konsitga drømmar ær det bra hær. jag har kommit in i jobbet helt ok førutom att de skrattar åt mig nær jag kør bil, men jag ær inte van att starta i stup.
i lørdags var jag på tur. vaknade på morgonen och det var sol. naturligtvis var inte den kvar nær jag hade ætit frukost och plockat ihop mina saker. men hur som helst cyklade jag ivæg. jag hade tænkt mig ett berg som jag skulle gå upp på men nær jag nærmade mig så såg det lite tråkigt ut och ett annat mer spetsigt berg avtecknade sig en bit bort. bara att cykla vidare. kom fram parkerade cykeln och børjade gå. tejpade massa skavsår och gick vidare, kom øver trædgrænsen och fick hjærtstillestånd. massa spetsiga berg vart jag æn tittade. fortsatte upp, satte mig bakom en klippa och åt lunch och kex, messade med emilia som låg och sov vid en fjord. kom upp på toppen, åt kex och pratade med pappa i telefon. det hær ær livet, men dær borta ær molnen kolsvarta och jag måste ner nu før jag vill inte gå på massa stenar dær det ær brant nær det ær halt. halvsprang ned, stannade ibland och tittade. ja. jag ær hær, och det ær bara jag och bergen. och ja, regnomolnen har redan trollat bort bergen brevid mig. jag kom ned bland træden och det børjage regna. tio minuter senare skøljde det ned. kom ner till cykelt, fick en påse i ett hus och packade ner min ryggsæck. och cyklade en och en halv timme i regnet. væl hemma køpte jag chips och låg under en filt och læste bok. mycs
nu ska jag træffa elisabeth!

ABISKO RIKSGRÆNSEN OCH NARVIK!

    
Abisko Naturreservat
Sofie och jag hoppar av tåget några stationer føre Narvik (efter 20 timmar ombord bortsettfrån en halvtimmes ståpåhænder træning i ett regnigt kiruna)
Jag glømmer min sovsæckpå tåget och kvællen blir inte vad vi tænkt oss...
abisko turiststation ær dock ett guldkorn bland de snøklæddafjællen och efter en timme i telefonkø till skitjævlahelvetes SJ vandrade vi ut till en tæltplats med en hyrd sovsæck och krav(!)mærkt chokladfrån turistshopen=)
sovsæcken kom tillbakamotallaodds dagen efter=)

         

Vi harsett renaroch fjællripaoch intehaftmottagning på mobilen och så har vi gått en helvetesmassakilometerlångs kungsleden somringlar sig længs en underbar flod/fors?jokk!
igår vandrade jag 12kmmedmin rygga!!



NU har vi precis instalerat oss i Narvik efter en natt vidriksgrænsen och efterlængtad sol!
Liftade hit med en astrevligman!

         

GÖTEBORG-NYKÖPING(bogsten)-SÖDERKÖPiNG


♥det är har släppt nu
segheten att börja att räta ryggen  i en snabb rörelse ut med tummen i luften
segheten har släppt
då tog jag tåget gratis ti BORÅS
nationaldagens röda dag gör mig tvungen att fortsätta
utan fungerande bankomatkort
nu tänker jag allt i lifta
lifta är kärlek o gör mig större
JÖNKÖPING
silverbil två vuxnare en bebis som är så mycket
människan i pickupen på väg ti motorcykelträffen
generade matis i ronja ger mig kraft
MJÖLBY
o sen hela vägen ti nyköping i resturangstress pärlor till barnet
så en liten avslutningstur ti bettna
där emilia♥
hämtar

I'm lifting for a better wörld in löv
so I took the lifttumme to SÖDERKÖPING
later on
to student

tjuvåker på tåget som när jag var sjutton o skrattar när jag
dansar för bilisterna, HA


mera tromsø

jag hade ju lovat att inte klaga på priser och så hær, men gjorde det ændå. trots detta belønas jag en timme efteråt med att hitta en affær med øverkommliga priser. ekologiskt fanns oxå.. så jag ska aldrig mer klaga.
råkade på hon som æger huset dær jag har ett rum i kællaren. hon tyckte tydligen inte alls om att jag bodde dær. ett tag trodde jag att jag skulle bli utslængd till hyresværden kom och sa att det var lugnt. hon ær galen, men det ær lugnt.
jag skulle ju se på midnattssolen inatt. men. jag skyller på att det var så molnigt att det ændå inte varit nåt att se. och att jag somnade i soffan. men snart ær jag ledig tre dagar på raken så då borde jag ju lyckat någon dag.
inatt kom elisabeth och fredrik till stan. men jag sov ju som sagt. får vænta till imorgon før ikvæll jobbar jag.
ikvæll på jobbet ska jag alltså sætta kateter på en arg kvinna som inte gillar mænniskor. två gånger. blir spænnande.
jag lyckas inte få tag i emilia och undrar førvirrat om hon trillat av tåget på væg till narvik.

Utkast: væl framme ...

væl framme i tromsø.. føll dock till føga och tog tåget upp. var ett himla problem før just den dagen jag skulle åka tåg så tog sj øver driften och man kunde helt pløtsligt inte polletera cykeln. panik panik och jag ringde tusen gånger till niklas i boden som egentligen inte kunde gøra någonting men jag ringde i alla fall. men sen. "plocka især den och lægg den i en kartong" sæger en klasskompis och jag far till en cykelaffær och avtalar om att hæmta en sådan på flyttdagen. så vart det fredag och dag før avfærd. allt var ju packat och klart så det skulle ju inte alls vara nåt problem att hinna.. bara putsa lite fønster och stæda lite. det tar tydligen tid att putsa fønseter, men gjort vart det och sen panikstædning. cendi hjælpte mig till hållplatsen med alla væskor. nær vi passerar allhelgonakyrkan ser jag malinn gå på bakre vagnen och jag messar henne. hjælp och sællskap att låsa in væskorna i ett skåp på
centralstationen. hejdå till malinn och sen fram och till cykelaffæren. sen kom maja och hjælpte mig ta især cykeln, packetera den och hæmta væskorna i skåpet och få in allting på tåget. otroligt vælregiserat. men det var inte slut dær. jag skulle byta tåg i stockholm. skulle ha en halvtimme på mig. det hade jag inte før tåget var førsenat. systersofia med pojkvæn møter mig med en bagagevagn och vi trænger oss øver hela centralen i rusningstid. det gick bra. vi hade till och med tre minuter till godo. sen trettio timmar tåg och buss. men det var rætt skønt. hyresværd hilde hæmtade mig i tromsø och kørde mig till mitt lilla hem.

på søndagen cyklade jag omkring lite i stan men slutade nær jag kom till stranden. vit strand med snøklædda berg på andra sidan vattnet. rætt hærligt.
igår var førsta dag på jobbet. det var rætt lugnt och mycket rundvisning. men det tog mig två timmar och massa upprepningar innan jag fattade att stell betyder tvætt. det klargjorde en hel massa problem.
jag lovade mig sjælv att inte klaga på priserna i norge. men vad faan. løk kostar hær 25 kronor kilot. oekologisk.
dæremot ær biblioteket gratis och alldeles fantastiskt fint. igår lånade jag massa norsk hiphop. vi får se vad det blir idag.
nær jag frågade min hyresværd om en køkskniv fick jag ett køttspett på køpet. man måste vara jækligt sugen på køtt om man lagar sånt køtt som behøver ett spett på två små (långsamma) plattor eller i mikron. men vem vet. en dag kanske jag ær otroligt glad øver detta spett.
de kør som galningar hær och det ær omøjligt att se om gatorna ær enkelriktade eller inte. på torsdag ska jag køra.
jag har inte sett midnattssolen æn. har varit så trøtt att jag deckat vid niotiden alla kvællar hitills. men ikvæll, jag lovar.
nu ær snart emilia hær.


jobba för födan och nysa till tusen

senaste veckan:
Nyköping, skog och pollenallergi

Underbart att tillbringa tid i skogen i sjön och i mammas kök
Först ut var 50årskalasfestligheter och dess förberedelser för att ta emot gäster i trädgården
Linnea och Jag har sedan länge lovat att komma som hjälpande händer

De följande dagarna tillbringades med skrapan i högsta hugg, nära till dans, sjungande för full hals och showande för allt vad bollar, kropp och påhittighet tillät!
Grannarna TITTADE

Linnea och jag red ut på mitt i natten ridtur på våra rara ponnisar och njöt av sommarlivet
och badade i sjön och skrapade lite till och åkte på kyrkoköruppträdande och lagade sagolikt gott med mat

Frida kom utmattad efter långhelg på kurs för att vila upp sig efter en tillräcklig dos av vår hufvudstadt

Hemlagad glass
natt dopp i spegelblank sjö
vänta in gryningen
arbeta med kroppen
lukta på hästarna
åka runt i bil på bygden
lek med hund
stå på händer
sjunga
köpa tält

Nu har jag lämnat Nyköpingstrakten bakom mig efter en mycket lyckad liftning på till Stockholm
klockan 20:12 avgår natt-tåget mot Narvik
och så har jag köpt myggnäts hattar

Malmö-Nyköping/Stockholm

Torsdag 5 Juni 2008
Frida och Jag, Emilia, lämnar Malmö mot ljusa äventyr vid 14 tiden

Min tidsplan sprack flera dagar innan avresan
det är så mycket trevligare att baka bullar och jonglera än att flyttstäda, packa ner prylar för magasinering, sortera bort grejer för soprummet/myrorna/johannes, tänka ut vad backpacken skulle rymmas med...osv
hur som helst så stod vi då där tillslut
vid mackedonkan
(flyttstädningen blev klar vid tvåtiden natten före och med väldigt väldigt stor hjälp från johannes och hur jag fick ihop allt annat fattar jag inte men att jag var rejält svettig när vi cykla ut mot värnhem är säkert och likväl att det gick tillslut!=)
Solen stekte
Frida hade glömt maten och jag tränade framgångsrikt på jongleringen med nya silvertejpsskapade bollar

Glada och upprymda av jonglering och allt vi hade att prata om blev nästan själva liftandet bortglömt
det gjorde inget för inom kort stannade en kvinna som lyckats uppfatta våra ofokuserade tummar
hon skulle till Svalöv men KÖRDE OSS TILL H-BORG!
Jag däckade utmattad i baksätet medans Frida och Kvinnan fördjupade sig i disskutioner kring casino och tecken språk
vårt sommaräventyr kunde inte få en bättre början!
och inte nog med det! vi fick vattenmelon och cola!
STORT VARMT TACK
och hoppas du följer dina drömmar med att lära dig teckenspråk!
(ps jag tror mina solgalsögon blev kvar i din bil!?)

wow
tagna och lyckliga och överväldigade och tacksamma
i ett industriområde nånstans i helsingborg
kommer vår nästa lift och plockar upp oss!

vi hade bestämt oss för att kontakta åkerier för att få åka med lastbil upp
och alla var jättetrevliga på telefon och väldigt hjälpsamma

i väntan på att lastbilarna mot stockholm skulle packas med grönsaker
hängde vi i den stekande solen på en torr gräsplätt
jonglerade stod på händer på huvud freeze virka prata
vid sex var lastbilarna redo och vi fick varsin för ökad komfort

jag tror jag pratade oavbrutet nästan hela vägen
om allt
vid ödeshög var det middagsrast och då var jag nästan svimfärdig av hunger
(klockan var 20 och allt jag ätit var en falafel på hela dagen)
då avnjöts fridas piroger, min quinoa-gegga (alltsomfannskvariskåpen)
och vattenmelonen!

vid 23tiden blev jag avsläppt i Nyköping och skiljdes från Frida som fortsatte med upp till Stockholm för att gå på kurs
själv gick jag i den träddoftande Nyköpingsnatten hem till Sara för att änengång tigga sovplats under mina liftäventyr
(det är inte förs nu som jag märkte den stora skillnaden på luft från malmö...TRÄD ÄR UNDERBARA)

För att summera det hela kan jag bara säga att detta är liftning på TOPP!
Kostnadsfri

RSS 2.0